Aanvullingen op behandelingen:

REIKI

Bij reiki wordt gebruik gemaakt van de levensenergie die zich langs vaste patronen in het lichaam voortbeweegt. Het kan voorkomen dat deze ontwikkeling en doorstroming van energie verstoord is. Een reiki-therapeute brengt deze weer op gang door de overal aanwezige universele energie door te geven.
Ik geef geen reiki behandelingen voor het hele lichaam. Als ik denk dat er behoefte aan is zal ik het, in overleg, toepassen tijdens een reflexzonebehandeling. Je kunt dan meer rust ervaren terwijl de oppervlakte van je huid aangenaam warm wordt.
Ik heb mijn reikigraad behaald bij Arianne Groeneveld van Helios.

EDELSTEENTHERAPIE

Edelsteentherapie (kristaltherapie) gaat ervan uit dat edelstenen en mineralen energie bevatten en door hun eigen energie andere energiepunten kunnen beïnvloeden, zowel stimulerend als kalmerend. Het menselijk lichaam is ontvankelijk gebleken voor de invloeden van edelstenen en mineralen.
Deze therapie kan ik integreren in een behandeling.
De cursus kristaltherapie heb ik gevolgd bij het Civas.

MOXA

Moxeren is het verbranden van moxa op bepaalde punten van het lichaam die bekend zijn uit de acupunctuur en de oosterse massage. Moxa komt in de vorm van een stick die naar het acupunctuurpunt een intense warmte uitstraalt die erg aangenaam is en absoluut niet pijnlijk. Het woord moxa komt van het Japanse Mogusa wat bijvoetkruid betekent. Een kruid dat ook in het westen bekend is om zijn geneeskrachtige werking.
Ik gebruik moxa alleen op de punten die op de voet of handen liggen. Vooral op die gebieden die meer warmte en energie nodig hebben.
De toepassing van Moxa was een onderdeel van mijn Reflexzonetherapie opleiding.
 

AROMATHERAPIE

Een onderdeel van de behandeling kan het gebruik van etherische oliën zijn. In overleg met jou als cliënt, kies ik een olie die bij jou, en de klacht past. De oliën die ik gebruik zijn van hoogwaardige kwaliteit en meestal van biologische teelt. 
De toepassing van aromatherapie was een onderdeel van mijn Reflexzonetherapie opleiding.
 

TARIEVEN

Reiki, edelstenen, moxa en etherische olie worden, indien wenselijk, ingezet als aanvulling tijdens een reflexzone behandeling en zijn derhalve gratis.