Indiase hoofdmassage

Indiase hoofdmassage is een veilige, effectieve manier om stress te bestrijden en spanningen in schouders, nek en hoofd te verlichten. Dit zijn de gebieden waar spanning zich ophoopt als je het druk hebt, gestresst of kwaad bent.

Voor de behandeling neem je plaats op een stoel, gewoon met je kleren aan. Ik masseer de rug, schouders, bovenarmen, nek en hoofd. Als je dat wilt kan de hoofdhuid gemasseerd worden met een speciaal op jou afgestemde etherische olie. Dit is een aanrader omdat de meeste mensen dit als bijzonder kalmerend en ontspannend ervaren. Zorg er dan wel voor dat je na de behandeling geen afspraak gepland hebt staan want je haar wordt er uiteraard wat vettig van.

Indiase hoofdmassage wordt ook wel champissage genoemd. Dit is afgeleid van het Hindi-woord “champi” wat betekent “een hoofdmassage ondergaan”. In India worden kinderen vanaf hun geboorte regelmatig gemasseerd om hun gezondheid te bevorderen. Als ze 6 jaar oud zijn krijgen ze hun eigen aandeel in de onderlinge massage die binnen het gezin plaatsvinden. Massage is een onlosmakelijk en natuurlijk onderdeel van het familieleven dat alle generaties omvat.

“aanraken is essentieel voor de stimulering van ons zenuwstelsel en voor een gezonde fysieke gesteldheid. Het is fundamenteel voor onze geestelijke en sociale ontwikkeling”
- Narendra Mehta

Contra indicaties

Het is beter om deze massage niet te ondergaan tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

TARIEVEN hoofdmassage

€ 40 per 45 minuten

Verzekeraars kunnen de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden, vraag dit na bij je zorgverzekeraar. Om door mij behandeld te worden heb je geen verwijsbrief nodig.