Metamorfose massage

Deze vorm van massage is niet zozeer bedoeld om het lichaam weer gezond te maken, maar gaat om de metamorfose, de verandering. Als je voor een verandering in je leven staat en je hebt daar tegenstrijdige gevoelens bij kan metamorfosemassage je helpen daar mee om te gaan. De reden voor die verandering kan erg uiteenlopen.

Als je een moeilijke periode doormaakt zoals bijvoorbeeld een scheiding of een rouwproces of je hebt iets te verwerken, dan kan metamorfosemassage je daarbij helpen. Het kan zijn dat je ziek bent en niet weet hoe je daarmee om moet gaan. De massage helpt om je gevoel een eigen plaats te geven zodat je leven er minder door beheerst wordt. Het is daarvoor niet nodig om te benoemen wat je precies dwars zit. De massage is een steun om woordloos verdriet of spanning om te zetten in een gevoel van rust. Het verdriet, gemis of schuldgevoel kun je dan loslaten.

Maar het kan ook zijn dat er een verandering plaats vindt die minder ernstig is omdat je gaat verhuizen, of omdat je kind op zichzelf gaat wonen of dat je zwanger bent en je plaats in je leven wilt maken voor de geboorte van je kindje.

Deze vorm van massage is ook geschikt voor kinderen met een gedragsstoornis zoals ADHD of autisme bijvoorbeeld. Zij moeten vaak meer presteren dan ze kunnen en drukken zich soms minder goed uit. Deze behandeling is een niet opdringerige vorm van communicatie en helpt ze tot rust komen.

Het is geen massage in de vorm van strijken en drukken maar meer met zachte, draaiende bewegingen aanraken. Je neemt plaats in de behandelstoel en houdt al je kleren aan, behalve je sokken. Eerst behandel ik de voeten, daarna de handen en tenslotte het hoofd. Ik sluit de behandeling af met een ontspannende massage.

Contra indicaties

Er bestaan voor de metamorfose massage geen contra-indicaties en dus is hij voor iedereen geschikt.

Het is als wanneer een kastanje of beukennootje de aarde raakt: dan begint de kastanje zich te ontwikkelen tot een kastanjeboom , het beukennootje tot een beuk. Ik vergelijk de metamorfosemassage met de aarde waar ze in vallen, want die is altijd hetzelfde. Maar de zaadjes worden twee verschillende planten. Wat er altijd al in je heeft gezeten krijgt door de metamorfosemassage een stimulans om zich te ontwikkelen.
- Loes Bergers

TARIEVEN metamorfose massage

Klant Prijs Tijd
Kinderen t/m 12 jaar € 39   45 min
Volwassenen € 49   60 min

Een groot aantal verzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar of kijk voor informatie hierover op de site van de VNRT (klik op vergoedingen). Om door mij behandeld te worden heb je geen verwijsbrief nodig.