Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij gebieden, op met name voeten en handen, door middel van een speciale massage worden gestimuleerd. Deze gebieden, de reflexzones, corresponderen met delen van je lichaam. In de eerste plaats zorgt deze therapie voor ontspanning, een verbeterde doorbloeding en het effectiever afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen die met de zones in verbinding staan. Klachten kunnen zo worden verlicht of verholpen. Het is een aangename, veilige en natuurlijke behandelwijze.

Reflexzone gaat ook goed samen met reguliere geneeswijzen en kan een goede aanvulling zijn:

Reflexzonetherapie wordt ook wel voetreflex, reflextherapie of reflexologie genoemd. De basis van deze therapie ligt in China en is nauw verwant met acupunctuur maar er worden geen naalden bij gebruikt. Het is een holistische therapie, wat wil zeggen dat er niet alleen naar de klacht gekeken wordt maar naar de mens als geheel.
Er zijn 2 soorten behandelingen:

Ontspannende behandeling

Tijdens deze behandeling wordt de balans in het lichaam herstelt en het immuunsysteem versterkt. Het werkt daardoor preventief en kan klachten helpen voorkomen. Daarnaast biedt deze behandeling totale ontspanning. Je komt zowel geestelijk als lichamelijk helemaal tot rust. Hij duurt ongeveer 60 minuten.

Klachtgerichte behandeling

Tijdens de eerste behandeling bespreken we de klachten en de voorgeschiedenis. Vervolgens masseer ik beide voeten met als doel gevoelige/afwijkende plekken in kaart te brengen. Deze eerste behandeling duurt 1 à 1 ½ uur. Hierna zal ik met je bespreken in hoeverre ik je kan behandelen, welke doelen haalbaar zijn en hoeveel behandelingen daarvoor nodig zijn. Vervolgens maak ik een op jou afgestemd behandelplan waarmee we de volgende keer aan de slag kunnen. Deze vervolg behandelingen duren ongeveer 60 minuten.

TARIEVEN reflexzone therapie

Tarieven per 1 januari 2019

Klant Prijs Tijd
Kinderen t/m 12 jaar € 40  45 min
Volwassenen € 49  60 min

Een groot aantal verzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar of kijk voor informatie hierover op de site van de VNRT (klik op “vergoedingen”).
Om door mij behandeld te worden heb je geen verwijsbrief nodig.