Voor wie

GEEN KLACHTEN

Bij een goede gezondheid kan reflexzonetherapie preventief gebruikt worden. Het is een veilige manier om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen. Het lichaam komt tot rust en kan zijn balans weer vinden. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor afvalstoffen beter worden uitgescheiden en het immuunsysteem wordt versterkt.

 

KLACHTEN

Reflexzone therapie wordt ingezet bij lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld met:

maar ook bij psychische klachten

Reflexzone therapie gaat goed samen met reguliere geneeswijzen en kan een goede aanvulling zijn:

CHRONISCH ZIEKEN

Reflexzonetherapie kan aangewend worden om problemen te voorkomen, maar vaak komt het voor dat mensen naar de praktijk komen als ze al van alles en nog wat geprobeerd hebben om van hun klachten af te komen. Reflexzonetherapie is het meest effectief bij recente klachten, maar ook reeds lang slepende klachten kunnen soms goed behandeld worden. Vaak duurt een behandeling dan wel wat langer. Na 2 á 3 behandelingen kijken we of er voldoende merkbaar resultaat is om met de behandelingen door te gaan.

 

KINDEREN

Reflexzonetherapie wordt ook toegepast bij kinderen en jong volwassenen. Gespannen baby’s kunnen tot rust komen als hun voetjes gemasseerd worden. Bijvoorbeeld als ze last hebben van darmkrampjes of oorpijn. Baby-tjes behandel ik terwijl ze veilig bij de ouder of verzorger op schoot zitten. Enkele eenvoudige grepen leer ik aan de ouders zodat ze zelf hun kindjes kunnen masseren.

Kinderen komen al jong in aanraking met de stressvolle maatschappij waarin wij leven. We verwachten van ze dat ze meegaan in het tempo van volwassenen dat hoger ligt dan dat van henzelf. Ook zij krijgen te maken met klachten op lichamelijk en psychisch vlak. Gebleken is dat kinderen ontvankelijk zijn voor reflexzonetherapie en vaak minder behandelingen nodig hebben dan volwassenen. Een behandeling bij kinderen duurt een half uur.

Jong volwassenen hebben te maken met hormonale veranderingen in hun lichaam. Dit heeft invloed op hoe ze zich gedragen en voelen. In deze periode worden belangrijke beslissingen genomen die van invloed zijn op de rest van hun leven. Reflexzonetherapie is een fijne methode die kan helpen om spanning los te laten. Het brengt je meer in evenwicht waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt.
Aan ouders of vriend(in) kan ik ontspannende grepen aanleren welke toegepast kunnen worden ter ontspannen tijdens een drukke (examen-)periode.

 

SENIOREN

Afgezien van lichamelijke klachten krijgen steeds meer ouderen te maken met eenzaamheid. Reflexzonetherapie kan helpen om een beetje aandacht en zorg te geven. Ook de fysieke aanraking, die ouderen soms moeten missen, kan zorgen voor een positief gevoel waardoor ze zich meer gewaardeerd en lekker in hun vel gaan voelen. Hierdoor nemen ze eerder initiatieven of hebben zin om erop uit te gaan.

 

KINDERWENS

In november 2008 volgde ik een speciale bijscholing over reflexzonetherapie en infertiliteit.
Op 15 en 16 mei 2010 volgde ik een seminaar/ workshop over onvruchtbaarheid bij Vera krijn. Zij was van 2001 tot 2007 directrice van de Natural Fertility Program in Olive Leaf Wholeness Center in New York City.

Van vrouwen die zwanger willen worden zijn 80% daarvan dit binnen een jaar. Bij de overige 20% lukt dit niet. Reflexzonetherapie kan heel goed ondersteuning bieden als je verminderde kansen hebt om zwanger te worden. Het zorgt voor de nodige ontspanning en helpt het lichaam zich voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Dit geldt ook als je bezig bent met KI.
Tijdens de eerste fase van IVF is alleen een ontspannende behandeling mogelijk. Als de eicelpunctie heeft plaatsgevonden gaan we over tot doelgericht behandelen voor het ontvankelijk maken van het lichaam voor de terugplaatsing.
 

ZWANGEREN

In 2009 heb ik een extra bijscholing over reflexzone therapie en zwangerschap gevolgd bij Carla Huis in 't Veld. De protocollen zijn ontwikkeld door Susanne Entzer, een verloskundige en tevens reflexzonetherapeute.
Zwanger zijn is een natuurlijk proces, maar dat wil niet zeggen dat er geen klachten zijn. Integendeel, de zwangerschap vraagt veel van de aanstaande moeder. Reflexzonetherapie is een veilige en aanbevolen therapie voor, tijdens en na de zwangerschap: veilig voor moeder en kind. Veel vrouwen zullen er zeker gedurende een zwangerschap liever niet voor kiezen om chemische of toxische medicijnen te gebruiken. Gelukkig kan reflexzonetherapie wel toegepast worden. De behandeling wordt door de meeste zwangeren ervaren als heel erg aangenaam en ontspannend.
Ook na de bevalling kan reflexzonetherapie het lichaam helpen om de balans sneller te hervinden.

PALLIATIEVE ZORG

Een palliatieve reflexzone behandeling op de voet wordt toegepast bij zwaar zieken en mensen in hun laatste levensfase. De behandeling is niet gericht op weer gezond worden maar op ontspanning en het genieten van de zachte aanraking. Het is mogelijk om de massage in vereenvoudigde vorm door te leren aan naasten of verzorgenden. Omdat de massages een gevoel van geborgenheid geven, met name als deze door een naaste uitgevoerd wordt, kunnen hiermee nog zeer waardevolle momenten worden beleefd.