REFLEXOLOGIE

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij gebieden op het lichaam door middel van een speciale massage worden gestimuleerd. Deze gebieden, de reflexzones, corresponderen met delen van je lichaam.

Reflexzonetherapie wordt ook wel reflextherapie, reflexmassage, reflexologie of voetreflex genoemd. Het wordt echter niet alleen toegepast op de voet maar ook op handen, hoofd en rug. De basis van deze therapie ligt in China en is verwant met acupunctuur maar er worden geen naalden bij gebruikt. Het is een holistische therapie: er wordt niet alleen naar je klacht gekeken maar ook naar jou als mens.
Reflexzonetherapie wordt ingezet bij lichamelijke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn of buikklachten maar ook bij psychische klachten zoals stress, burn-out, slapeloosheid, piekeren of onrust. Het kan ook goed gebruikt worden ter ondersteuning van een reguliere behandeling, bijvoorbeeld als voorbereiding op een operatie of om tot rust te komen tussen ziekenhuisbehandelingen door.

Reflexologie is:

  • Geschikt voor iedereen
  • Een manier om klachten te verminderen of verhelpen
  • Effectief om disbalans en stress in het lichaam tegen te gaan
  • Pure ontspanning voor de voeten én weldaad voor het hele lichaam

REFLEX massage voet

REFLEX massage lichaam

REFLEX massage anti‑stress en running therapie

REFLEX MASSAGE VOET

Tijdens je eerste afspraak hebben we een intake en krijg je ook meteen de eerste behandeling. Dit betreft altijd een voetbehandeling omdat je klachten dmv voetonderzoek door mij beter in kaart gebracht worden. We hebben dan besproken wat je verwacht, wat je graag zou willen en wat de mogelijkheden zijn. Tijdens deze behandeling lig je op een massagestoel. Als je dat prettig vindt verwarmen we de matras zodat je goed kunt ontspannen.
Ik onderzoek de voeten en als je wilt de onderbenen en masseer deze met een bepaalde druktechniek.

Na deze behandeling kijken we wat een vervolgbehandeling voor je kan betekenen. Voor een tweede afspraak maak ik een speciaal op jou afgestemd behandelplan. Ik kijk dan naar je klachten en wensen en maak een persoonlijke massage waarmee we de volgende keer aan de slag gaan.

Bij acute klachten is het aan te bevelen om eenmaal per week af te spreken maar naarmate de klachten verminderen worden de tussenpozen tussen de behandelingen groter. Bij minder acute klachten is eenmaal per veertien dagen of zelfs eenmaal per maand voldoende. De keuze is aan jou.

Voetreflexologie hielp mij mijn hypertensie onder controle te houden en zelfs bij 36 weken is Olivier uit de stuitligging gekomen Barbara Spee

REFLEX MASSAGE ANTI‑STRESS en

Anti stress

Zit je in een burn-out of ervaar je op een andere manier veel stress? Heb je last van slapeloosheid? Dan kan het zijn dat een reflexmassage je goed zal doen. Ik heb erg veel ervaring met cliënten die gebukt gaan onder stress. Soms is de behandeling voldoende om weer meer rust te ervaren. Soms kan het goed zijn om naast de behandeling ook meer te gaan bewegen.

Stress is not an illness itself, but it can cause serious illness if it isn’t dealt with.

Running therapie

De cursus runningtherapie heb ik gevolgd bij fysiotherapeut Simon van Woerkom en psychiater Bram Bakker. Op hun website vind je: ”Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten.”

In mijn praktijk heb ik dat vertaald naar: samen een halfuur rustig wandelen of wat hardlopen. Daarna kun je bijkomen tijdens een reflexbehandeling van de onderbenen en voeten.
Over hoe goed reflexologie is voor hardlopers kun je veel informatie vinden op internet. Net als over de voordelen van meer bewegen trouwens.

Het gaat om het bewegen dus je hoeft geen atleet te zijn of een goede conditie te hebben. We gaan samen kijken hoe dit precies kan brengen wat jij nodig hebt.

Wil je meer? En lijkt het je leuk om uiteindelijk 5 km zonder pauze te kunnen hardlopen? Dan kunnen we daar ook samen aan werken. Je traint dan zelf 1x per week en we trainen 1x per week samen met aansluitend een reflexbehandeling.

Ja, ik wil dat wel eens proberen...